10 SEO Tips

Beter gevonden worden in Google!

10 SEO Tips die ervoor zorgen dat je een betere ranking krijgt in Google.

 1. Gebruik social media
  Iedereen begint het nut in te zien van Social media, zelfs Google heeft zijn ranking aangepast naar aanleiding van wat er allemaal gebeurt op de diversen social media kanalen. Zorg dat jij ook te vinden bent op diversen social media.
 2. Update content met regelmaat
  Google vindt websites lief als ze up-to-date zijn. Zorg er dus voor dat je website regematig nieuwe content bevat.
 3. XML Sitemap
  Zorg ervoor dat de spider van Google jouw website goed kan indexeren. Met behulp van een XML Sitemap geen je de spider alle ruimte om snel jouw site te bekijken.
 4. Interne links
  Zorg dat je ook je eigen pagina’s intern juist linkt. De spiders kunnen dan bij al je content komen en hechten hier dan ook waarde aan.
 5. URL’s goed leesbaar houden
  Duidelijke url’s zonder gekke tekens en spaties maar juist met pakkende namen die er toe doen helpen je bij een betere vindbaarheid op internet.
 6. Keywords
  Niet alleen in de metatag maar juist in de content gebruik maken van de juiste keywords. Doe een goed en uitgebreid keyword onderzoek.
 7. Controleer de ALT-Tags.
  Niet een hele belangrijke maar een puntje op de i. Gebruik op alle plaatjes alt tags met relevante keywords. Ofdat het helpt? Kwaad kan het niet in ieder geval.
 8. Inkomende links
  Nog steeds belangrijk maar wij vragen ons af hoe lang nog. Zorg dat je inkomende links hebt vanaf kwalitatief goede en relevante sites. Het helpt je ranking erg goed. Je kunt je inkomende links nakijken met deze gratis backlink tracker.
 9. De Titel van je pagina
  Nog steeds één van de belangrijkste factoren van je website. Zorg voor een razend goede Titel op iedere pagina van je website.
 10. Zorg voor een juiste codering
  Zorg voor een juiste HTML opbouw en goede CSS codering. Je kunt je files hier controleren.

Wij zullen deze pagina steeds uitbreiden en aanpassen dus kom regelmatig terug om op de hoogte te blijven.

Google Pinguin update

Google is goed klaar met de over-geoptimaliseerde websites en heeft sinds eind april 2012 de Google Pinguin update uitgerold. Veel websites hebben flink wat klappen moeten incasseren en andere zijn er beter op geworden. Hieronder enkele tips om de klap te boven te komen.

 1. Haal verborgen teksten en links weg.
 2. Gebruik geen cloaking technieken of andere sneaky redirects.
 3. Zorg dat er geen dubbele content op je website staat.
 4. Ben er zeker van dat er geen kwaadaardige software geladen wordt vanaf je website.
 5. Zorg voor originele content met meerwaarde.